Vali Gül, “Türkiye’ye örnek olacak proje”

Vali Gül, “Türkiye’ye örnek olacak proje” 02.04.2020

Vali Gül, “Türkiye’ye örnek olacak proje”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilere daha iyi bir eğitim vermek amacıyla çevrim içi “RAUNT Eğitime Destek Programı’nı hayata geçirdi. Gaziantep Valisi Davut Gül, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’ye örnek olacak bir projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘GASMEK Uzaktan Eğitim Sistemi Tanıtım Toplantısı’nda gençlere hitap eden Gül, programın, Türkiye’de sistemli bir şekilde yapılan en önemli projelerden biri olduğunu ifade ederek  “Türkiye’de dershane dönemi kapandı. Buradaki boşluğu doldurmak gerekiyor. Okula devam edenler okulun ek derslerinden faydalanıyor ancak mezun öğrencilerin durumu daha farklı. Bu anlamda ciddi sıkıntılarınız olabiliyor. İşte tam da burada GASMEK devreye giriyor. Türkiye’de sistemli bir şekilde yapılan en önemli projelerden biri GASMEK’tir. Bütün Türkiye’ye örnek olacak bir projedir. Ancak sadece kurs açmakla da iş bitmiyor içini de doldurmak gerekiyor. Genelde kurs açılıyor ancak materyal sıkıntısından dolayı verim sağlanamıyor. RAUNT programıyla bu açık da giderilmiş oluyor. Her öğrencinin ihtiyacı karşılanıyor” dedi.

Konuşmasında, Gaziantep’te çok güzel bir uyumun bulunduğunun altını çizen Gül, bu uyumla,  eğitim politikalarında hükümet politikalarının en iyi şekilde uygulandığı İl olabilmek hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini aktararak bu anlamda gençlere de sonuna kadar güvendiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eğitim hayatında çok zorluklar çektiğini ve bunun gençler için bir örnek olması gerektiğinden bahsederek, “Eğer bugün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak huzurlarınızdaysam bu bana ülkemin vermiş olduğu fırsat eşitliğidir. 1980’lerde ailemin desteği olmasaydı bu noktalara gelemezdim. Üniversiteyi kazandığım dönemde şehir dışına çıkan bir kız öğrencinin olmadığını hatırlatmalıyım. O nedenle o günün şartlarında bahanelerin arkasına sığınıp yolu yarıda bırakabilirdim. Oğlum ve kızıma söylediğim en önemli şey ‘mesleğinizde uzmanlaşın.’ Bize düşen şey gençlerimize fırsat vermektir. Canınız sıkıldığında, umutsuzluğa kapıldığınızda, ‘eyvah ben bunu başaramıyorum’ dediğiniz anda ‘Fatma başkan başardı, ben de başarabilirim’ diyeceksiniz. 1 milyon genç var bu şehirde. 2 milyon bize emanet” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında gençlerle bir süre sohbet eden Gül ve Şahin, onlarla günün anısına fotoğraf çektirdiler.

Şimdi Bağış Yapın!